Bästa Marängerna!

Hej hopp!

Dagarna flyger iväg och jag hinner inte riktigt med! Här kommer ialf ett recept på ett tillbehör som är supergott och enkelt!


Bästa Marängerna
ca: 40 st


5 äggvitor
3½ dl socker
1-2 nävar krossade hårda godisar (valfri)

Gör såhär:

Vispa äggvita tills det blir riktigt fluffigt, ställ sedan skålen äver ett vattenbad.
Tillsätt socker och vispa tills marängen blivit fast i konsistensen. Ta sen bort skålen från vattenbadet och vispa med hög hastighet tillls marängen har svalnat (minst 5 min).
Tillsätt ev. lite färg och sedan 1-2 nävar karameller. Jag har använt mig av fruktkarameller en gång och turkis peppar en annan gång. BÅDA kan verkligen rekommenderas.

Häll marängen i en sprits och spritsa i valfri storlek på bakplåtspapper. Grädda i 130 grader, mitten av ugnen i ca: 30-40 min.

Dessa maränger blir väldigt sega i mitten och passar perfekt till att piffa upp glassen, så lätt att göra och sååå gott!





Ha det gott!


Lördagen är räddad!

Hej!

På lördag har vi klassåtertäff, 10 år sedan vi gick ut nian. Kommer bli superkul :) jag har varit på jakt efter nåt att ha på mig på lördag och idag hittade jag det = glad tjej!

En annan "rolig" grej är att vi var på föräldraträff idag och pratade olycksfall och säkerhet. Typ en kvart efter vi kommit hem klämmer sig C i kökslådorna 2 gånger! Haha, det känns som att vi kommet ha klippkort på akuten när han blir lite större!


Bilder från Dagens shopping, både till mig och C.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3496162/images/2012/pic_204428717.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3496162/images/2012/pic_204428728.jpg" class="image">


Klant!

Ibland hänger hjärnan inte riktigt med.

Idag sålde jag 2 garderober och paret for iväg med dom vid lunch ungefär. Sen har vi varit ute på gården och fixat, vid 14 tiden tar vi en drickespaus och jag kollar då mobilen. Ser att jag fått ett sms av tjejen som hämtat garderoberna, där står det att hon fann två kuddar i ena garderoben! Haha jag har alltså IDAG städat ur dom men sen lagt i kuddar som vi skulle ge mamma i morsdags present! Varför jag la dom där i när jag visste att dom snart skulle bli hämtade är ju en bra fråga :) som tur var så var dom hemma och bodde i stan så dom kom till rätta tillslut.

Ja, jag har nog varit hemma för länge ;)


Bilder på C när han chillade i skuggan idag :)



Mors dag!

Har fått den bästa morsdags presenten! Lilleman låg kvar i sängen till kl 7.15! efter 2 veckor med alldeles för tidiga mornar så gav han mig sovmorgon, och just den här dagen också :) så snällt av han :) sen var jag uppe till ca 01.30 pga schalgern så det kunde ju inte ha blivit mer passande! Loreen ägde kan man ju lätt säga, men cypern skulle ju komma tvåa, vad hände?

Matte har jobbat natt så han ska få sova en timme till sen blir det lite jobb på gården, måste typ klippa gräsmattan? Sen i em ska vi fira min mamma.

Hoppas ni får en fin dag!


Långeman

Har som sagt varit på BVC idag för mätning/vägning och BOEL test. Sist vi var där var C 6 månader, och nu är han snart 8 månader så det hade hänt en hel del, 4 cm längre och nästan ett kilo tyngre! Han ligger exakt på medel på vikten men över på längden.

Kan ni tänka er, för snart 8 månader sen vägde lilleman 3125 g och var 49 cm.
Och nu, 8950 g och 73 cm. Tänk er att växa 24 cm på 8 mån, ja dom gör det bra dom små liven.

BOEL-testet gick jättebra (Hörsel, blickkontakt, fin-och grovmotorik kollas).




Snart 8 månader sen.


Ha en fin fredagskväll!


HippHipp Hurra!

Igår fyllde min andra hälft år, 30+
Det är kul med födelsedagar men man blir så fruktansvärt slut efteråt. Jag orkade inte ens se klart Eurovision men såg att Loreen gick vidare, inte så oväntat men :)

Hade bakat två tårtor till igår, höll nästan på att glömma att ta kort på dom! Haha, här kommer dom, några bitar är dock borta på dom :P





Chokladbottnar
Fylld med dumlefluff, hallonmousse och färska hallon.
Täckt med Ultimate choklad frosting
Åsså några jordgubbar på!

Denna blev jag jättenöjd med, bottnarna var jättegoda och fyllningarna och frostingen var jättegod!




Ljusa bottnar
Fylld med glasscreme, blåbärsmousse och färska blåbär
Täckt med grädde
Dekorerad med jordgubbar doppade i vit choklad och blåbär.


Denna tyckte jag blev sådär, inte helt nöjd med bottnarna och jag blev jättebesviken över glasscremen, trodde den skulle vara jättegod men den var inte alls min favorit!


Men dom var roliga att göra ialf :)

Nu ska jag skynda mig för vi ska iväg på BVC med lilleman, spännande och se hur lång han blivit!

Kram


Självplågeri

Jag gör det varje år, VARJE år i totalt 8 år har jag gjort det. Hitills. Plågar mig själv i 45 mínuter.

Jag pratar såklart om Greys Anatomy´s säsongsavslutning.

Varför kan det inte en enda gång på 8 säsonger få sluta bra? Jag borde ha lärt mig efter alla dessa år kan man ju tro, men icket.


Vem av er ser Greys och har någon sett sista avsnittet?

Usch, nästa år tror jag bestämt att jag skippar sista avsnittet,

Jo, så gör jag nog!



Haha, en bättre dag imorgon, Matte fyller år!

Kram 


Nej! Aj-aj! Inte röra!

Charlie blir bättre och bättre för varje dag på att ta sig fram och jag vet inte hur många gånger jag har sagt till han idag när han vill ta en smakbit av lampsladden. Jag anar att det bara kommer bli värre :)

Här kommer en bild på galningen, observera dreglet. Sladdar är tydligen gott också :)


Mammabarn träff

Vilken härlig dag det har varit, nu är sommaren verkligen på G.

Jag har haft mammorna och barn från föräldragruppen här på fika, jättetrevligt! Tiden bara flög iväg och när alla hade farit hem slocknade C och sov i 2 timmar, var uppe en stund och somnade sen för natten. Jobbigt att ha massa kompisar på besök ;) helt sjukt så stora alla har blivit, nyss var dom ju små pluttar!

Jag har hunnit se lite av prinsessan Estelles dop, jag tycker det är jättekul med kungahuset så sånt där missar jag inte :) lilla Prinsessan var Ialf jätteduktig :)

Gjorde en sommartårta som vi fikade idag, marängbottnar varvat med hallon och lemoncurdgrädde toppat med jordgubbar och riven vit choklad. Superenkelt och somrigt :)

Nu ska jag snöra mig på soffan och stanna där tills det är dags för sängen! Imorgon ska jag och lilleman hälsa på Lindy i hon och Peters nya lägga!

Ha det bra :)


Shopaholic

Som ni kanske vet vid det här laget så älskar ju jag att köpa barnkläder. Jag lägger ner ganska mycket pengar på det, (även min mamma och svärmor :P) men det är så fruktansvärt kul och dom är så söta!

Ialf så har jag nu fått tag på byxorna "Rabbit in pocket" som jag pratat om i ett annat inlägg. Eller dom har inte kommit än men kanske nästa vecka!

Sen har jag nyligt upptäckt märket Blingo. Anine Bing har gjort en kollektion åt dom nyss och där hittade jag en jättefin body, såklart är den slutsåld. Men nu har jag fått kontakt med en säljare som inte tror det ska vara något problem att få tag på en, hon skulle göra lite detektivarbete. HAHA, har det gått för långt?


Sen har jag beställt en annan grej också, men den visar jag när den kommer på posten ;)




<3


Sov gott allihopa!


Baka baka liten kaka

puh, har äntligen satt ner rumpan på en stol, oerhört skönt =)

dagen började som vanligt tidigare än tidigast, men sen har det som rullat på hela dagen. Härligt väder har det varit också =)

Har tagit en härlig promenad, veckohandlat, skrapat och målat en stor kruka som jag sedan ska plantera nåt snyggt i. Måste börja spåna på det, snart måste det väl sluta vara minusgrader på nätterna? Det är synd att jag inte tog en bild på krukan innan, för den såg verkligen för taskig ut. Men med lite kärlek, och ni ska veta att det var inte mycket kärlek jag la ner på den så ser den som ny ut =)

Sen har Therese med familj varit och hämtat Trädgårdsportalen, så nu är vi av med den =) Stubbfräsar´n har jobbat på under kvällen och nu är vi 9 stubbar och 9 buskar fattigare, och jag kan säga att jag är inte speciellt ledsen för det, det blir sååå fräscht!

Nu ikväll har jag gjort lemoncurd, Mattes älskade dumlekakor och två tårtbottnar. Har aldrig provat recepten på tårtbottnarna, en ljus och en chokladig. Hoppas de blir bra :)

Här kommer några bilder från dagens projekt!






Hoppas ni haft en bra start på veckan!


Att ta sig fram

C tar sig fram ganska bra nu, OM han vill. Han är så söt för han kryper inte utan han drar sig fram allt vad han orkar med händerna. Det är ju bra för oss för det går ju inte fort :)

Jag har börjat kalla C för lilla terroristen. När han är på golvet gör han allt för att få sig en smakbit på fötterna eller dra i byxorna. När han sitter i gåstolen ska han dra i lådor, gardiner, kläder, flytta möbler, vara och kleta på ugnen (endast om den är på), försöka riva sönder lampan eller bita på nån datasladd. Det gäller verkligen att ha koll. Igår var han vid ett eluttag och försökte klura ut vad det var för något.



Inte toppenbilder men här jagade han ialf min kaffekopp =)


Näe, nu är det verkligen dags för sängen, idag startade dagen kl: 04. Hoppas på lite senare imorgon =)




P.S.
Det är så roligt när ni kommenterar =), här kommer några svar:

Filmen John Carter var inte så bra. Dessutom var den över 2 h.

De fina hyllorna kommer från Smått&snyggt. De har ju lagt ner butiken nu men de finns att köpa på webbshopen. Märke Sebra.


Lördag

God kväll! Hoppas ni haft en bra lördag, min har varit jättebra :)

Började dagen med att baka bullar, tycker det är jätteskönt att baka en sort om dagen när man ska baka födelsedagsfika, annars blir det så stressigt och allt blir pannkaka :P

Sen for vi på golfen, matte slog boll och jag å C tog en promenad.

I eftermiddag har Rasmus och Emma hälsat på, snabbakade en Kladdkaka som jag blev jättenöjd över, alldeles perfekt kladdig :)

Och nu har jag just satt mig i soffan med ett glas rött efter att ha varit på promme med fina Wilma :)

Ha en bra kväll


Shopping!

Idag startade vi dagen 04.15, jag blev inte speciellt glad men C var på toppenhumör. Bara bita ihop :)

Ialf så hade jag planerat att handla, baka och tvätta fönster idag, MEN när jag hade handlat och var mitt i bakningen där vid 12-tiden får jag reda på att butiken smått&snyggt ska lägga ner och att dom från morgonen har haft 60 % rabatt på hela sortimentet. Jag släppte det jag gjorde handlöst (tur jag gjorde bakning utan ugn) och gasade in till stan för shopping.

Som jag misstänkte var det jättemycket som var slut, alla leksaker och möbler och de finaste kläderna såklart. Tänk vad fattig jag skulle vara nu om jag hade fått reda på det här igår!

Men jag gick inte lottlös, jag fyndade hyllor som jag tittat på länge men tyckt var lite dyrt. 4 st i olika storlekar och blåfärger. Kommer passa perfekt i C´s rum. Ord. pris 1200, mitt pris = 480!!!! Jag blev superglad =)

Fyndade även en t-shirt som kommer bli cool på C. Ord. pris 250. Mitt pris = 100!!!

Mamma köpte ett jättefint set från Lasse Åberg till C, han kommer bli supersöt. Sen köpte jag också en pall till hallen från Spets&ting, tänkte ställa en stor kruka med blommor på den, eller nåt =)

Ja, det var dagens shopping. Nu ska jag och Matte se en film och bara slappa. John Carter tror jag den hette.


'



Ha en bra fredagskväll!


Ännu mer vitt!

Ja, hallen blir vitare, idag har jag inhandlat ett vitt skoställ, jag blev nöjd! Det går inte så fort men hallen blir mer och mer komplett, dock mycket kvar. Men jag har inte bråttom :)

Har varit en snabbsväng på stan idag, efter det myst hos mamma och pappa. Skönt med dåligt väder ibland så slipper man jobba på gården ;) hade tänkt att vi skulle fara å bada, men kom på att folk är lediga och det regnar = fullt på edda. Bättre fara på veckan tror jag :)

Har just satt mig framför tvn och big brother var på, alltså Marcelo, vad händer?????

Lite bilder från dagen, hoppas ni får en trevlig torsdagskväll


Anka till middag

Nuuusåå, idag har sjukt mycket fallit på plats. de förbaskade blommorna är borta. Jag lyckades t.om bryta sönder spaden som är gjord i typ järn, eller vad är dom gjorda av? Tur att allt i princip var klart =)
All räffsning är också klar, ett lugn sprider sig inom mig när saker blir klara, hatar att ha saker halvgjort!

"Stubbfräsarkillen" har varit här. 9 stubbar och 9 buskar ska bort, han kommer fixa det inom de närmsta dagarna. Jorden vi ska fylla alla hål vi har gjort är också fixad, vi måste bara hämta den. Sen måste vi inhandla lite matjord och så gräsmatta, sen är det klart! Längtar så sjukt mycket tills buskarna är borta, dom är så fula så jag kan nästan inte ens titta på dom!

Visar lite bilder från kvällens bad, nu när det inte är så torrt i luften så badar C nästan varje kväll. Vi gick ju babysim och jag kan säga att det var såå värt det, rekomenderas verkligen till alla. C försöker lägga sig ner och simma efter badankorna men det går ju inte så bra i en balja bara =) nästa gång det är dåligt väder ska vi fara och bada jag och han, tycker det är supermysigt.






Kvällens middag, nyfångad anka!



Nu ska jag sätta mig och se de två absolut sista avsnitten av desperate housewives, fy, känns typ jobbigt.


Snart klart!

Nu är det snaaaart klart ute på gården, ialf det jag klarar av att göra. Senare kommer det någon som ska gräva upp alla buskar och stubbar, sen blir det fräscht ute på gården. Längtar =)

Idag har svärmor varit här och skött C några timmar medan jag "röjde" guld värt!

Har även hunnit göra lite "matlådor" till C. Det är inte så kul men skönt när det väl är gjort. Jag vet inte hur många av ni som läser som har småbarn men här kommer ialf receptet:

Kyckling med Potatis
Ca: 12 portioner (beroende på hur mycket ert barn äter)

10 potatisar
300 gram kyckling
1 röd paprika
1 liten lök
4 st lagerblad
6 msk olja
Lite svartpeppar


Skär kycklingen i bitar och låt koka med lagerbladen i ca: 15 min.
Skär potatis, paprika och lök i bitar, lägg i en kastrull och täck med vatten, låt koka i ca: 10 min tills potatisen blivit mjuk.

När allt är klart vänder du ner kycklingen med det andra, tillsätt olja och svartpeppar och mixa tills du blir nöjd!
Potionera sedan ut i muffinsformar eller vad du har till hands och frys in.




Mums, eller hur?




C har börjat försöka dricka vattnet till maten själv, det går sådär kan vi ju säga. Men söt är han när han försöker ialf! :)



Näe nu ska jag lämna datorn. Matte fick nyss veta att han fått nytt jobb och det ska vi såklart fira!
Tyvärr hade vi ingen champagne hemma så det får bli vatten och ett eller två avsnitt av SOA.

Ha en bra kväll!


Kasslergratäng!

När jag läste reklambladet från ICA idag blev jag helt plötsligt sugen på kassler, har nog inte ätit det på flera år. Så det blev kasslergratäng till middag idag, jag blev riktigt nöjd faktiskt! Här kommer receptet:

8 dl pasta, jag använde spriale tricolole
ca: 500 gram vinmarinerad kassler
½ orange paprika
ca: 1 dl riven mozzarellaost

Ostsås:
7 dl gräddmjölk
3 msk mjöl
2 dl riven mozzarellaost
150 g färskost, jag använde "4 peppar"
salt och peppar

Ugnen 225 C

Koka pastan, 2 minuter kortare än vad det står. Under tiden gör du såsen. Låt gräddmjölken sjuda upp, spara lite av mjölken för att blanda med mjölet, häll sedan i det i såsen och låt sjuda upp igen. Salta och peppra. Vänd ner kasslern som du finstrimlat, låt sjuda tills pastan är färdig. Ta bort från plattan och tillsätt färskost och riven ost. Blanda ner pastan.  Häll upp allt i en form och toppa med orange paprika och riven ost.
Gratinera i 15 min, KLART!

Denna rätt är perfekt under veckan eftersom den räcker till många! Eftersom vi bara är två som äter så har vi fått 5 matlådor också.





Redo att serveras med en god sallad!


Evighetsprojekt

Att rensa ute på gården verkar vara ett evighetsprojekt, det tar ALDRIG slut. Jag gräver och gräver, går med skottkärran fram och tillbaka och det känns som att det aldrig kommer bli klart.

Jag kan inte förstå varför de förra ägarna av huset envisades med att ha så fruktansvärt mycket blommor, det blir bara jobbigt för mig! Det enda positiva med detta är att jag får motion, och ja det är det ENDA positiva, skitväder har det varit idag också.

Längtar tills det är klart och vi har gräsmatta istället för att leva i en rabatt =)

Nog om det, har ett annat problem. Sitter just nu och kollar barnvagnar... Matte ska vara föräldraledig i sommar och då kommer han och C vistas mycket på golfbanan och dit får han INTE ta våran vagn vi har nu. Den kostade 10 000 :- så jag kommer inte tillåta att den blir solblekt första året. Men det är inte så lätt att hitta en ny.
Den ska vara lätt och smidig, ha ställbar rygg med liggläge, gärna en sufflett med solskydd, gärna aktivitetsbord och det absolut viktigaste, REJÄLA däck. Ja, ett omöjligt uppdrag känns det som, vill hitta en begagnad eftersom den kommer vara så mycket i sol men hittar bara vagnar på REA som ändå kostar 5000 :- suck.


Det känns lite sorgligt att inte spela golf i år, spelade inte så mycket förra året heller. Var ganska tjock då och att gå 4 timmar var inte så lätt. Haha, men nästa år kanske?!



Såhär såg det ut när vi var där i lördags, inte så långt bort nu!


Gino

Har ätit Gino med mörk choklad hallon och nu blir det en lugn kväll med serietittande, skönt! Hoppas ni får en bra lördagkväll.


Min lilla tasskille!

Måste bara snabbt visa så fina byxorna som jag tjatat om blev, ser ut som nya! Pösiga med en ficka fram och tassen där bak, här tillsammans med en body från Polen :) men jag har köpt bodyn som hör ihop med byxorna och den borde komma till veckan, happy!


Fullspäckad dag!

Hej på er!
En dags frånvaro, det har nog inte hänt sedan jag startade bloggen tror jag?

Gårdagen var ialf fullspäckad, den började 05.15 och när jag gick och la mig 00.10 var jag så trött så jag somnade nog på några sekunder bara.

Vi hann ialf med mycket! 2 promenader, en lång och en lite kortare. Handla, ha besök av svärmor, ha besök av svärfar och felicia, sälja lite mer saker på fb. Nu är allt jag lagt ut sålt, helt otroligt! Gräva upp mer på gården och plocka stenar. Laga mat, underhålla C, duscha och göra sig kalasfin! Då var klockan 17.30 och dags att fara till mamma och fira henne på födelsedagen. Ja, puh, det tog på krafterna och jag vart så enormt glad att C ville sova en stund på fm också, annars hade jag varit en zoombie idag!

Nu ska vi ialf snart ut och tvätta upp trädgårdsportalen som vi ska sälja, se så att det inte är några skavanker på den! Sen ska vi väcka Matte efter nattjobb och fara iväg till Golfen - premiär idag! För shoppen, restaurangen och drivingranchen alltså, banorna har fortfarande snö på sig.

Ikväll skulle vi bli bjudna på middag hos Jens & Åsa, men ta i trä så har de magsjuka stackarna. Så det blir nog en lugn hemmakväll, jag klagar inte!




typ enda bilden jag tog igår, C och morbror har slocknat mitt under kalaset.


Torsdagen

Hej på er!

Har suttit på fb en stund och lagt ut grejer i en sån här "köp och säljgrupp" just nu är jag 500 :- rikare och dom slantarna ska gå till hallen tänkte jag. Vi är verkligen i behov av ett nyckelskåp och jag har hittat ett snyggt som jag tror skulle passa. Om vi har ett nyckelskåp kanske vi slipper leta nycklar varje gång vi ska fara iväg nånstanns =)

Ett nytt skoställ skulle sitta fint också, måste bara hitta ett snyggt...

Dagen har varit riktigt bra trots att det regnat i perioder. Till middag gjorde jag en jättegod Lök och baconpaj. Kanske lägger ut recept på den sen. Perfekt "vardagspaj"

Idag upptäckte vi också att C håller på att få fem stycken tänder, SAMTIDIGT. Vi har tidigare bara sett tre stycken men nu skymtar vi alltså fem stycken. Stackars liten vad det kliar i munnen på han. Ska bli roligt att se hur han kommer se ut när dom har kommit ner =)

Nu blir det lite serietittande, fredag imorgon, helg!





Att ta sig framåt

Det är inte alltid så lätt att vara liten, te.x när du inte tar dig fram till leksaken. Än så länge snurrar han bara runt runt på golvet och det tror jag vi ska njuta av, för sen kommer det nog bli mycket jagande efter nyfiken lillkille!

Hoppas ni får en bra torsdag, vädret ser då lovande ut. Vi ska snart ta en powenap, sen blir det promme. Ikväll ett besök till Jens, Åsa och deras lilla tjej Nellie. Härlig dag!


Kan man stoppa tiden?

Dagarna bara springer iväg, jag kan inte fatta att det går så fort? Måste komma på nåt sätt att stoppa tiden, hmm.

Idag har jag och C varit och lunchat med Lindy, Janni, Reggan och hennes lilla tös. Jättetrevligt, och jättegott! Älskar deras ceasarsallad. Efter lunchen for vi och hälsade på mitt jobb och fick sommarschemat. Efter några ändringar känns det jättebra. Tog bort flera fredagar så jag jobbar mån-tor, skönt med 3 dagars ledigheter =)

Sen har vi bara hunnit äta middag och efter det busat nån timme med C som nu sover gott.

Matte fyller år nu i slutet på maj och jag har tänkt försöka göra en tårta med marsipanlock, brukar alltid göra gräddtårta eller maräng så det här ska bli spännande. Sitter och googlar på hur man kavlar marsipan, känns ju hur svårt som helst själva "lyft" momentet. Alltså att lyfta marsipanen från bordet till tårtan. jaja, det får gå som det går. Kul att prova ialf =)




Den här underbara skapelsen beställde vi av en tjej som heter Linda till C´s dop.
Den var fantastiskt god och det var nästan så att man inte ville skära i den för att den var så fin.
Jag har sparat bebisen, kändes hemskt att äta upp den eller slänga den!
Hon har en fb sida som jag tycker ni ska spana in, mina magiska bakverk


Kvällen

Sons of anarchy och en skål med kiwi och basilika = bra kväll. Hoppas eran varit/är lika bra!


Slut på det roliga

Om några veckor börjar jag om att jobba, jag har verkligen inte längtat men nu när det bara är några veckor kvar så har jag accepterat att jag måste jobba. Jag tror att det kommer kännas helt okej när jag väl är på jobbet. Sen så ska jag bara jobba 3 månader och sen vara hemma några innan C börjar på förskola så jag ska inte klaga egentligen :)

Jag har haft en fantastisk föräldraledighet och skulle lätt kunna vara hemma mycket längre, men nu är det mattes tur att få njuta av att umgås hela dagar med vår lillkille.

Känner mig dock helt lost inför jobbet, jag har kopplat av totalt och kommer typ inte ihåg vad jag ska göra som sjuksköterska? Haha, förhoppningsvis klickar det när jag är där :)


Den här dagen har varit toppen ( som alla andra dagar) promme med Janni, stan och handla present till mammi, middag hos svärmor å Thomas, kaffe hos mamma å pappa, och nu har jag snört mig på soffan, skönt!


Hur ska det gå att vara utan det här trollet på dagarna?


Panang Pork

Det blir två recept idag! Mest skriver jag faktiskt ner recepten så att jag själv ska hitta åt dom :)

Fläskytterfilé är det ofta superpriser på, men jag tycker inte det är så gott och vet aldrig vad jag ska göra med den. Men nu hade jag en i frysen och hittade ett recept som lät intressant på en av mina favortibloggar
Jag hade inte alla ingredienser så det blev en variant men det blev faktiskt väldigt gott och kommer absolut göra igen om jag köper på mig fläskytterfilé =)



olja
5-600 g fläskytterfilé 
2 burkar kokosmjölk
1 msk fisksås
3 msk röd currypasta
jalapeno efter smak
Färsk timjan

koka upp vatten i en stor kastrull, salta. Skär filén i små bitar och lägg i det kokande vattnet. Bitarna blir klara snabbt.

Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt 3 msk röd currypasta och rör ihop. Häll i kokosmjölken eftersom och låt koka upp.

tillsätt fisksås, jalapenos och filébitar, låt stå och puttra en stund.

Strö över färsk timjan just innan servering.


Servera med ris och en god sallad.






Jag glömde som vanligt ta bild på maten, men såhär såg det ut när den tillagades ialf ;)


Underbara kladdkakemuffins

Vem gillar inte kladdkaka? Det känns som att det är ett säkert kort, det går hem hos alla.
Jag har en mycket välanvänd bok hemma "A piece of cake" av Leila Lindholm. Nu har jag inte hunnit prova alla recept därifrån, men MÅNGA och kladdkakemuffinsen är min absoluta favort. De går liksom inte misslyckas med. De blir alltid lika kladdiga. Rekomenderas varmt.

Förut serverade jag alltid dessa med grädde, men på senare tid har jag gjort "fluff" till. Jag har provat mig på dumlefluff och after eightfluff men man kan egentligen göra fluff av vad som helst. Allt passar ju nästan.



Leilas Kladdkakemuffins
Ska egentligen räcka till 16 st men för mig räcker det bara till 12 st

2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda sedan med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ned i smeten.

Hacka chokladen, smält i ett vattenbad och blanda med smeten.

fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt med 2/3 smet.

Grädda sedan i mitten av ugnen i 12 mintuter i 175 grader. Låt svalna.




Sedan till fluffet, det är svårt att skriva recept på det då jag brukar "höfta" ganska mycket.

After eight fluff
räcker till ca: 12 muffins

3 dl grädde
ca: 180 g after eight. Jag köpte ett 200 g paket men sparade några stycken till garnering

Värm grädden, den får absolut inte koka.
Hacka chokladen i små bitar och rör ner i grädden.
Rör om tills chokladen har lösts upp. Ställ in i kylen i minst 6 timmar.
Vispa sedan upp med en elvisp som du gör med vanlig grädde.


Du gör på samma sätt med dumlefluff. jag brukar nog använda 12-15 st dumlegodisar till 3 dl grädde.




Kladdkakemuffins med after eightfluff
Bilden har jag tagit från Janni, jag hade visst ingen egen =)


Tassbyxa!

Ääääntligen, hårt arbete lönar sig! Jag älskar att köpa barnkläder och har ju verkligen fastnat för me&i. Efter ett x antal förlorade budgivningar på tradera där de gått loss på  ca 400 kr har ja nu fyndat dessa för 199 kr!
Längtar tills de kommer i brevlådan :)



Trevlig måndag!
solen skiner och ingen snö, perfekt!


Hallen!

Det börjar ta sig, hallen är nu vit. mycket vit.

Idag har vi fått listat både golv- och taklister, vi har även fått upp lamporna. Jag blev jättenöjd!
Jag tycker ju om färg så just nu funderar jag på hur jag ska få in det i indredningen. Tills vidare står det lite rosa saker där för att piffa upp.






Härlig dag!

Trots det dåliga vädret har det varit en mycket bra dag. Har gått en sväng på stan och hittade äntligen en "klädhängare" till hallen, bild kommer när hallen är mer färdig. Det behövs lite färg, det är vitt vitt vitt just nu!

Hälsade på mamma och pappa efter stan, sen hem och städa innan vi for till Janni och Robbe på födelsedagsfika, mums! Tyvärr var inte lilleman så nöjd med att sova borta så det blev en ganska tidig kväll för oss, lilleman slocknade i sin säng på 2 sekunder :)

Nu blir det snart sängen, men först måste jag se ett avsnitt SOA :)

Bilder från dagen och kvällen,


Ändrade planer

Pissväder! Snö i maj? Ja det blir då inte att rensa upp på gården idag som planerat. Innedag med städ och mys. Kanske även lite sons of a? ;)

Trevlig lördag!



Effektiv dag!

Puuh, den här dagen har gått foooooort men har varit riktigt trevlig och vi har hunnit mycket! Eftersom jag stiger upp 5-6 tiden varje dag och lägger mig 23-00 så hinner man ganska mycket på en dag!

Dagens
- krypt under grunden och brottats med spindlar och en avslagen pump (det här gjorde inte jag, men jag hejjade på ialf)
- varit till stan och hämtat 3 veckor försenade lampor till hallen, kommer bli sååå snyggt, visar när de är uppe!
- hälsat på svärmor
- räfsat framsidan
- haft besök av svärfar m. en del av familjen
- rensat avlopp i köket (det här gjorde inte jag heller men ändå)
- ätit en supergod fast lite för stark kycklingwook till middag
- försökt sätta upp hallamporna
- skruvat ihop en skottkärra
- använt skottkärran till att ta bort allt vi räfsat
- tvättat/hängt tvätt
- och såklart busat och hängt med C.

nu är allt tyst och lugnt i huset, städningen som är kvar får vara till imorrn. Helgen blir ganska fullspäckad också.

Lördag fortsätter vi fixa på gården och på kvällen ska vi på kalas till Janni & Robbe, två nyblivna 26-åringar.
söndag är det babysim och sedan ska vi lista i hallen och förhoppningsvis få upp lamporna.




Dagen i bilder


Charlie har på sig en body från Lindex med polisbilar på, jättefin. Rekommenderas!









Hoppas ni får en mysig fredagkväll!


Månadens bok

Jag älskar att läsa böcker, jag vill gärna insprirera er andra att läsa också för jag vill ju ha någon att disskutera böckerna jag läser med!

Jag vet att det kan vara motigt att börja läsa ibland men prova! det är så avkopplande och man försvinner i en annan värld. Nu för tiden läser jag men inte i samma tempo som tidigare.

Så till rubriken, jag tänke tipsa om en bok i månaden, det är inte säkert att jag hinner läsa ut en bok  i månaden men då tar jag isåfall en bok jag läst tidigare och tipsar om.

       
                                                               MÅNADENS BOK 

                                                       De utvalda - tankeläsaren
                                                            av Kristin Cashore

Den här boken tyckte jag väldigt mycket om, det är en ungdomsbok/fantasy och handlar om Katsa som föds som en "särling" och har dödandets gåva. Hon har hela sitt liv utnyttjats som torped av landets kung.

Ja, såklart så möter hon en prins, som också är en "särling" och man får följa deras resa för att försöka döda kungen. Nu slutar jag nog berätta här, resten får ni läsa själva :)

Jag gillar fantasyböcker, Jag kan tänka mig att ni som gillar Hungerspelen, kommer gilla den här.

Boken har ialf blivit en stor succe utomlands och det förvånar mig inte om vi får se denna på bio nån gång framöver :)




                                                          

Gröna fingrar!

Har idag köpt hem 12 st små bebisar som jag ska ta hand om så bra jag bara kan.

Jag tror faktiskt inte att det någon som kan mindre än mig om blommor/plantor men har man köpt hus måste man Ialf försöka :)

Det började visst hagla när jag just hade planterat dessa, som tur var hade jag köpt nån sån där täckgrej! Hoppas på goda gubbar iår :)


Sons of anarchy

Toppenkväll, först trevligt besök och nu mango/vindruvor och ett eller två avsnitt av min nya favoritserie sons of anarchy.


Lady Gaga

Den 31 augusti åker vi brudar till stockholm för att se Lady Gaga. Kommer bli sjukt kul men ska försöka att inte längta så mycket, vi måste ju njuta av sommaren först!












Alla gobrudar som ska fara, hittade inte en bild på oss alla tillsammans? Måste åtgärdas!


Nu ska jag och C på prommenad, sen blir det solbacken en sväng.
Ha en bra dag!




Mobilblogga!

Uppdaterade min iPhone igår och den vart såå mycket bättre, brukar annars dra mig ifrån att göra uppdateringar då jag oftast tycker det blir sämre. Men inte den här gången!

Jag kunde då ladda ner blogg.se appen, så smidigt att man kan blogga från mobilen också :)

Idag är det 1 maj, jag har bestämt mig för att komma i form innan 1 juni. Så nu är det hårdträning och slut på sötsaker :) undantag Janni, mamma och mattes födelsedag ;)



Surströmmingspremiär!

Hade en toppen dag/kväll igår. Fint väder, härlliga människor och surströmming, vad kan gå fel?

Här kommer gårkvällen i bilder,








Kvällen avslutades med kaffe, kladdkakemuffins med after eightfluff, godis, chips, lek, prat och skratt.
klockan tolv kom vi isäng och klockan fem tyckte lilleman att vi skulle stiga upp.  


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus