Kasslergratäng!
När jag läste reklambladet från ICA idag blev jag helt plötsligt sugen på kassler, har nog inte ätit det på flera år. Så det blev kasslergratäng till middag idag, jag blev riktigt nöjd faktiskt! Här kommer receptet:
8 dl pasta, jag använde spriale tricolole
ca: 500 gram vinmarinerad kassler
½ orange paprika
ca: 1 dl riven mozzarellaost
Ostsås:
7 dl gräddmjölk
3 msk mjöl
2 dl riven mozzarellaost
150 g färskost, jag använde "4 peppar"
salt och peppar
Ugnen 225 C
Koka pastan, 2 minuter kortare än vad det står. Under tiden gör du såsen. Låt gräddmjölken sjuda upp, spara lite av mjölken för att blanda med mjölet, häll sedan i det i såsen och låt sjuda upp igen. Salta och peppra. Vänd ner kasslern som du finstrimlat, låt sjuda tills pastan är färdig. Ta bort från plattan och tillsätt färskost och riven ost. Blanda ner pastan. Häll upp allt i en form och toppa med orange paprika och riven ost.
Gratinera i 15 min, KLART!
Denna rätt är perfekt under veckan eftersom den räcker till många! Eftersom vi bara är två som äter så har vi fått 5 matlådor också.
Redo att serveras med en god sallad!
Ååh den där gratängen såg ju god ut! Måste prova!